Gegrilde Groenten


Lekker bij pappardelle met stracatto.

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 1 aubergine, in plakken
  • 1 courgette, in plakken
  • 1 rode paprika
  • 6 el olijfolie
  • 2 el citroensap (flesje 115 ml)
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 rode uien, in partjes
  • 1 bakje champignons (250 g), gehalveerd
  • 1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes

Bereiding
  • Bestrooi de plakken aubergine aan beide kanten royaal met zout. Laat in een vergiet 15 min. uitlekken. Halveer de paprika en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd elke helft in 3 stukken. Klop een dressing van 4 el olie, het citroensap, de knoflook, peper en zout. Bestrijk de paprika, ui en champignons met 1 el olie;
  • Spoel de aubergine af, dep droog met keukenpapier en bestrijk met 1 el olie. Verhit de grillpan en gril alle groenten in ca. 5 min. gaar;
  • Leg de groenten in een schaal en verdeel de dressing en het basilicum erover. Breng op smaak met peper en zout. Serveer op kamertemperatuur.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver